Kispesti Egészségügyi Intézet


A járvány második szakaszában: október


Az egész világon folyamatosan és meredeken emelkedik a regisztrált fertőzöttek és az elhunytak száma. A járvány támadása erőteljesebb, mint az első szakaszban, jóllehet az egészségügy napjainkban felkészültebb, mint amikor váratlanul csapott le a vész. Prognózisok szerint a járvány folytatódik, hosszabb távra senkinek nincs reális rálátása a folyamatra.
Októberben jelentős hullámzással emelkedő tendenciát követ a napi újonnan regisztrált fertőzöttek száma hazánkban is. Már szeptemberben is magasabb volt a napi fertőzöttek száma, mint az első hullám idején, de a támadás októberre intenzívebb lett. Az októberi legmagasabb napi megbetegedés (3908 fő) több mint három és félszer (3,65) volt több mint a szeptemberi, és egyúttal a legmagasabb a járvány kezdete óta.
Az újonnan regisztrált napi fertőzöttek emelkedése miatt az összes fertőzöttek száma októberben meredekebben emelkedett, mint a megelőző hónapban.
Szeptemberben a napi halálozások száma még az áprilisi csúcs alatt maradt, októberben azonban jelentősen megemelkedett. Az október hónapban legmagasabb napi halálozás (65) ötször több volt, mint a szeptemberi. Az elhunytak többsége az idős és krónikus betegséggel küzdők közül került ki.
Az összes halálozás a napi elhunytak nagy száma miatt folyamatosan és meredekebben emelkedett októberben, mint korábban.(Forrás: https://koronavirus.hu/ alapján.)


Ismét hangsúlyozottan kérem tisztelt Betegeinket, hogy tartsák be a védekezési szabályokat, hogy minél kevesebben fertőződjünk meg, és kevesebb embertársunkat veszítsük el! Intézetünk Munkatársai mindent megtesznek ennek érdekében.

Dr. Kumin Marianna
főigazgató-főorvos
Budapest Főváros XIX. kerület
Kispest Önkormányzata
Kispesti Egészségügyi Intézete
Telephelyek:

Forrásház telephely: pszichiátriai, addiktológiai szakrendelések, gondozók, gyermek-menthal, védőnői szolgálat
(1191 Bp, Dobó Katica u. 18, tel.: 06 1 282 9786)

Madách utcai telephely: gyermek-fogászat
(1192 Bp, Madách u. 5/a, tel.: 06 1 280 2411)

24 órás orvosi ügyelet: (1195 Bp, Petőfi u. 49, tel.: 06 1 282 9692)Időpont foglalás és kapcsolattartás

  1. Online előjegyzés, melyről részletes tájékoztatást itt olvashat.
  2. Központi telefonszámainkon: 347-5900; 347-5980; 347-5986.
  3. Az adott szakrendelés honlapon megjelölt telefonszámán, a megadott idősávban.
  4. E-mail-ben, mely a szakrendelés adatainál található.