Kispesti Egészségügyi Intézet


A járvány második szakaszában: november


Tovább folytatódott a járvány terjedése, az előző hónapnál meredekebben emelkedett mind a regisztrált fertőzöttek, mind az elhunytak száma a világ legtöbb országában. Bár a hónap második felében volt egy rövid kedvezőbbnek tűnő periódus hazánkban, a napi regisztrált megbetegedések száma a hónap végére hatezer fő fölé emelkedett, és elérte a havi maximumot. (6819 fő). A prognózisok továbbra sem ígérnek gyors levonulást. Szakirodalmi források „elhúzódó COVID”-ról értekeznek, és a tartós szövődmények kialakulásának veszélyére hívják fel a figyelmet.

Az újonnan regisztrált napi fertőzöttek jelentős emelkedése miatt az összes fertőzöttek száma novemberben meredekebben emelkedett, mint az előző hónapban.
A napi halálozások száma folyamatosan, és jelentősen nőtt, a hónap végére 150 fölé emelkedett. Az elhunytak többsége továbbra is az idős és krónikus betegséggel küzdők közül került ki.
Az összes halálozás a napi elhunytak nagy és növekvő száma miatt folyamatosan nőtt novemberben, felülmúlva az előző hónap intenzitását.(Forrás: https://koronavirus.hu/ alapján.)


Hangsúlyozottan kérem tisztelt Betegeinket, hogy tartsák be a védekezési szabályokat, hogy minél kevesebben fertőződjünk meg, és kevesebb embertársunkat veszítsük el! Intézetünk Munkatársai mindent megtesznek ennek érdekében.

Dr. Kumin Marianna
főigazgató-főorvos
Budapest Főváros XIX. kerület
Kispest Önkormányzata
Kispesti Egészségügyi Intézete
Telephelyek:

Forrásház telephely: pszichiátriai, addiktológiai szakrendelések, gondozók, gyermek-menthal, védőnői szolgálat
(1191 Bp, Dobó Katica u. 18, tel.: 06 1 282 9786)

Madách utcai telephely: gyermek-fogászat
(1192 Bp, Madách u. 5/a, tel.: 06 1 280 2411)

24 órás orvosi ügyelet: (1195 Bp, Petőfi u. 49, tel.: 06 1 282 9692)Időpont foglalás és kapcsolattartás

  1. Online előjegyzés, melyről részletes tájékoztatást itt olvashat.
  2. Központi telefonszámainkon: 347-5900; 347-5980; 347-5986.
  3. Az adott szakrendelés honlapon megjelölt telefonszámán, a megadott idősávban.
  4. E-mail-ben, mely a szakrendelés adatainál található.